1e Prijs voor de Rampetamper, Krantenwisseltrofee weer in Helmond

Rampetampers halen de krantenwisseltrofee Bloaike weer naar Helmond

Deze trofee staat weer bijna één jaar in Helmond

Deze trofee staat weer bijna één jaar in Helmond


Afgelopen zaterdag 10 maart is in Hotel Nuland te Nuland tijdens een gezellige avond in carnavaleske sfeer,het zogenaamde boekenbal voor carnavalskranten,

Yes, Krantenwisseltrofee 2012 naar Dierdonk.

Yes, Krantenwisseltrofee 2012 naar Dierdonk.


voor de 38e keer de Krantenwisseltrofee uitgereikt voor het beste Brabantse carnavalsperiodiek. De Rampetampers waren daar met een flinke delegatie aanwezig om onder het genot van verschillende optredens van kapellekes en de dansmariekes van Nuland de eventuele prijzen in de categorie ‘Bloaike’ in ontvangst te kunnen nemen. Zowel de deelnemers zelf(publieksjury) als een vakjury beoordelen de carnavalsperiodieken in de categorieën ‘Krant’, ‘Buukske’ en ‘Bloaike’. Als eerste werd het oordeel van de publieksjury bekend gemaakt, en hier zaten we bij de eerste vijf, echter zijn we hier 4 geworden. Daarna kwam het oordeel van de vakjury en ook hier werden we op het podium geroepen. Nadat de 5e en de 4e plaats bekend was gemaakt begon de spanning te stijgen, de 3e plaats was niet voor ons en de spanning werd er nog even ingehouden tot de 2e plaats bekend werd gemaakt. Deze was voor de Reigerkrant uit Zijtaart, en zo konden wij slechts de winnaars zijn. Met 16 punten meer dan de 2e plaats werd de Rampetamper door de vakjury uitgeroepen tot het skônste en beste Bloaike van Noord Brabant waardoor deze wisseltrofee nu weer bijna één jaar (tot 30-1-2013) lang in Helmond mag staan.  

Met dit "bloaike" hebben wij op 10 maart de krantenwisseltroffee van de vakjury gewonnen.

Met dit “bloaike” hebben wij op 10 maart de krantenwisseltroffee van de vakjury gewonnen.

Eerder hebben we de Krantenwisseltrofee van de vakjury in 2008 en 2010 mee naar Helmond mogen nemen waarbij in 2010 ook het oordeel van de publieksjury goed was voor een 1e plaats. Aan de hand van de juryrapporten trachten wij ons boekje (Bloaike) op een nog hoger peil te brengen zodat het nog leuker word om ons boekje “De Rampetamper”, dat jaarlijks gratis in Dierdonk en wachtkamers van doktoren en tandartsen verspreid wordt, te lezen.

De prijzen werden dit jaar wegens ziekte van Prins Rick van de gastgevers “het Woaterrijk” uitgereikt door de Jeugdprins Stan en Jeugdprinses Pien, die dit op een voortreffelijke wijze deden. De organisatie van deze wedstrijd ligt in handen van de Stichting krantenwisseltrofee Noord-Brabant.