Carnaval 2022 de aftrap op 5 november met de Prinsbekendmaking

Opgelucht zij we, weg van de 1,5 meter. Dit wil zeggen dat we voorzichtig hopen dat carnaval 2022 op een normale wijze gevierd kan gaan worden.

Wij trappen dan ook af met de bekendmaking van de hoogheid op vrijdagavond 5 november 2021. Wie zal dit seizoen de scepter gaan zwaaien? Laat u verrassen en kom op 5 november naar onze residentie de Fonkel in Helmond. De toegang is gratis en voor alle leeftijden. Gelet op de huidige coronamaatregelen zal de avond beginnen op 20.00 uur, zaal open 19.30 uur en eindigen om 24.00 uur.  Maar de eindtijd kan zomaar wijzigen als er weer een persconferentie van Mark en Hugo heeft plaats gevonden. Hou hiervoor onze website en onze facebookpagina in de gaten.

Heeft onze Prins Ton d’n Urste wegens corona een jaar door mogen regeren samen met zijn 14 schaduwprinsen- die vanaf deze dag weer doorgaan als lid van de raad van elf – dan zal Ton d’n Urste nog even laten zien dat hij ondanks het corona jaar nog steeds weet hoe je carnaval moet vieren.

Na ontvangst van de gastverenigingen zal hij nog eenmaal voorgaan in het feestgedruis, om vervolgens de artikelen behorend bij zijn prinselijke waardigheid bij de voorzitter in te leveren. Vervolgens zal dan de nieuwe hoogheid van de Rampetampers, alweer de 57e aan de aanwezigen worden gepresenteerd.

Ook onze dansgroepen zullen laten zien dat ze het coronajaar hebben doorstaan en zich presenteren.

Als de nieuwe hoogheid bekend is, zal samen met de bezoekende verenigingen en alle bezoekers een gezellig feest gehouden worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.