Fonkelnieuwe residentie voor de Rampetampers!

groepsfoto prins dansgarde raad van elf dames showgroep jeugdraad
Na maanden van plannen, voorbereiden, bestuurs- en ledenvergaderingen is het tijd om het grote nieuws naar buiten te brengen: de Rampetampers – De carnavalsvereniging van Helmond/Dierdonk – nemen hun intrek in een andere residentie: Wijkhuis de Fonkel. Met toch wel wat pijn in ons hart nemen we afscheid van Parkzicht als residentie en zetten we onze activiteiten voort in de Fonkel.
Hier zijn wij als de Rampetampers weer bijna terug naar onze roots. De roots lagen aan de andere zijde van de Heistraat waar het Parochiehuis van het Heilig Hart aan het Binderseind in 1964 onze eerste residentie was en Hotel Wilhelmina, waar wij vele jaren vergaderden, op een steenworp afstand van de Fonkel ligt.

Waarom deze verhuizing?

De Rampetampers zijn via de Gouden Kegel in 2000 vanuit de Gaviolizaal, die niet meer beschikbaar was als feestzaal, naar Parkzicht verhuisd. Het eerste jaar was de bestrating rondom Parkzicht zelfs nog niet klaar, zodat met pallets en vloerbedekking gezorgd moest worden dat het publiek zonder modderschoenen de feestzaal kon bereiken. In de jaren daarna groeide het carnaval in Dierdonk tot grote hoogte, waarbij rijen tot op het bruggetje voor de Parkzicht-deur stonden op onder andere de kindermiddagen en de kaarten voor de zittingsavond de deur uitvlogen. Echter we moesten in een korte tijd de gymzaal ombouwen tot een gezellige feestzaal en voorzien van een podium. Dit had tot gevolg dat heel veel werk verzet moest worden door een beperkte groep vrijwilligers. Daarom is vanuit het bestuur, gedragen door de leden, besloten uit te kijken naar een locatie waar de bouwgroep ontlast kon worden. Deze locatie is gevonden in de Fonkel, met een vast podium en een enthousiaste groep medewerkers, die ons van harte welkom heetten. Op deze manier kunnen wij een nog beter carnaval organiseren voor iedereen van het centrum tot en met Dierdonk. Uiteindelijk is bij de laatste ledenvergadering de kogel door de kerk gegaan en tot de verhuizing besloten. Wij zijn ervan overtuigd dat carnaval in de Fonkel minstens zo bruisend (fonkelend!) zal zijn als in Parkzicht en hopen ook daar vele mannen, vrouwen, jongens en meisjes uit de wijk te mogen verwelkomen bij onze activiteiten!

Wat zijn dan deze activiteiten?

Wij beginnen met onze gezellige Prinsbekendmaking op vrijdag 6 november met medewerking van diverse carnavalsverenigingen. Op 22 november zijn wij aanwezig op de open dag van de Fonkel. Onze befaamde zittingsavond zal op zaterdag 30 januari 2016 volgen met optredens van kletsers, die het soms zelfs tot de landelijke televisie geschopt hebben, en amusementsgroepen. Verder natuurlijk ook een feestavond bij de opening van carnaval op 6 februari en een kindermiddag op maandag 8 februari. Op alle activiteiten zal onze dansgarde en showgroep optreden. Naast het organiseren van een gezellige carnaval voor iedereen in de Fonkel blijven wij carnaval voor derden organiseren oa voor Keijzerinnedael, de Reumavereniging en Huize De Eeuwsels.

Jeugdraad

Wat we echter niet meenemen naar De Fonkel is onze jeugdraad, omdat deze dit jaar de leeftijd van de Basisschool ontgroeid zijn. Natuurlijk zou het ook in de Fonkel mooi zijn als bij de jeugdactiviteiten een jeugdraad aanwezig is.

Mochten er kinderen zowel jongens als meisjes vanaf de leeftijd van 7 jaar hierin interesse hebben neem dan contact op met het secretariaat of maak kennis met ons op de open dag van de Fonkel.

Uiteraard zijn ook nieuwe leden van harte welkom.

Het secretariaat is te bereiken via secretaris@rampetampers.nl (zie ook contact).

2 reacties

    • Belachelijk op 8 oktober 2015 om 14:51

    Het is te triest voor woorden dat jullie dierdonk gaan verlaten. Deze wijk is altijd goed voor jullie geweest! Maar omdat jullie bouwgroep het niet meer trekt moeten jullie dierdonk gaan verlaten? Vreemde reden. Misschien dat er voldoende mensen in de wijk zijn, die echt wel even mee willen helpen met opbouwen. Maar daar is natuurlijk niet aan gedacht. Of misschien zijn er te weinig leden die mee willen helpen met opbouwen. Dus dan vertrekken we maar. En waarom moet er zo iets opgebouwd worden. Jullie hadden ook met een andere opstelling verder kunnen gaan. Dat gebeurd nu ook in de fonkel. Waarom kan dat niet in Dierdonk. Nee, hier zit een luchtje aan.

  1. Je hebt helemaal gelijk dat Dierdonk, en niet te vergeten de medewerkers van Parkzicht altijd goed voor ons zijn geweest. Maar er is geen luchtje, er is geen onenigheid of zo iets dergelijks. Feit is gewoon dat het lastig is om aan vrijwilligers te komen, vooral op werkdagen, ook in combinatie met een drukke tijd aan activiteiten rond carnaval. Het opbouwen en afbreken kan niet echt met een andere opstelling, denk eraan dat de week voor carnaval ook de zittingsavond plaatsvindt, met lichtopstellingen, stoelen, zaalversieringen. Dan weer opruimen en afbreken zodat de gymzaal weer gebruikt kan worden, en een week later weer opbouwen. Bij de Fonkel zit gewoon een vast podium en licht, dus dat scheelt heel veel werk. We willen ook zeker de carnavalsvereniging van iedereen van het centrum tot en met Dierdonk blijven. Dus als je ons volgend jaar mee wilt helpen, ben je van harte welkom, en ook als je gewoon mee wilt feesten. De Fonkel is tenslotte maar een paar minuten fietsen van Dierdonk verwijderd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.