Prins van de Rampetampers: Koen d’n Urste!

Op 4 november 2016 is de eerste Prins voor het carnaval 2016/2017 in Helmond bekendgemaakt: Prins Koen d’n Urste!
koendaisyr

img-20161105-wa0001

Begin van de avond

De avond begon rond 20:30 uur. Nadat het nodige publiek toegestroomd was, betraden de oude Prins Nick, de hoogheden, de raad, de dansgarde en showgroep de zaal. Vervolgens werden alle 7 bezoekende verenigingen een voor een door ceremoniemeester John en de dansgarde de zaal ingeleid, waarna een kort woordje door de bezoekende vereniging gedaan kon worden. Er waren optredens van de narretjes, de junior- en de seniorgarde.

Afscheid van Prins Nick d’n Urste

Voordat de nieuwe Prins bekendgemaakt kon worden, moest er uiteraard eerst afscheid worden genomen van de vorige Prins. Hij kreeg nog eenmaal de kans om voor te gaan in de polonaise onder begeleiding van de kapel Ragazzi. Hij kon voor de laatste keer als Prins genieten van het optreden van de Dansgarde. Toen kwam er een onvermijdelijk einde aan zijn prinsdom: zijn staf werd ingeleverd, zijn rode cape afgedaan en ook zijn prinsenketting moest af.

De nieuwe Prins

Na een korte pauze gaf vorst Peter enkele hints over de nieuwe prins. Op het podium verschenen silhouetten van personen achter een doorschijnend scherm die wat hints uitbeeldden. Uiteindelijk werd het scherm doorbroken en presenteerde de nieuwe prins zich: Prins Koen d’n Urste. Omdat Koen normaal de burgemeester is, werd Kevin tot burgemeester getooid. Na het ontvangen van de nodige felicitaties en optredens van de showgroep heeft de nieuwe Prins samen met hoogheden van de andere verenigingen het feest nog verder opgezweept. Hij heeft de polonaise aangevoerd onder begeleiding van Ragazzi en DJ Geofietsia. En ook onder de klanken van de bezoekende kapel de Durbloazers feestte hij stevig door en werd het een heel gezellige avond, Kortom, onder leiding van deze nieuwe hoogheid is een fantastisch carnaval bij de Rampetampers weer verzekerd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.