Prins van de Rampetampers: Nick d’n Urste!

Op 6 november 2015 is de eerste Prins voor het carnaval 2015/2016 in Helmond bekendgemaakt: Prins Nick d’n Urste! Hij is ook de eerste Prins van de Rampetampers die de Fonkel als residentie heeft.
Prinsbekendmaking 2016/16 groep op podium

Begin van de avond

De avond begon rond 20:30 uur. Nadat het nodige publiek toegestroomd was, betraden de oude Prins Matthijs, de hoogheden, de raad, de dansgarde en showgroep de zaal. Vervolgens werden alle 8 bezoekende verenigingen een voor een door ceremoniemeester John en de dansgarde de zaal ingeleid, waarna een kort woordje door de bezoekende vereniging gedaan kon worden. We kregen lof voor de nieuwe zaal, en velen wensten ons een goed carnaval toe.

Afscheid van Prins Matthijs d’n Urste

Voordat de nieuwe Prins bekendgemaakt kon worden, moest er uiteraard eerst afscheid worden genomen van de vorige Prins. Hij kreeg nog eenmaal de kans om voor te gaan in de polonaise onder begeleiding van de kapel Ragazzi, en kon voor de laatste keer als Prins genieten van het optreden van de Dansgarde. Toen kwam er een onvermijdelijk einde aan zijn prinsdom: zijn staf werd ingeleverd, zijn rode cape afgedaan en ook zijn prinsenketting moest af. In zijn korte afscheidsspeech gaf hij aan van het jaar als Prins genoten te hebben.

De nieuwe Prins

Prins in silhouet
Na een korte pauze gaf vorst Peter enkele hints over de nieuwe prins. Terwijl hij daarmee bezig was, ontstond er in de zaal een flashmob van mensen die allerlei slaginstrumenten bespeelden. Dezen kwamen naar voren gelopen, en de gordijnen werden geopend. De slagwerkgroep speelde op het podium door, met in hun midden het silhouet van een dansende en drummende persoon achter een doorschijnend scherm. Uiteindelijk werd het scherm doorbroken en presenteerde de nieuwe prins zich: Prins Nick d’n Urste. Na het ontvangen van de nodige felicitaties, heeft hij samen met hoogheden van de andere verenigingen het feest nog verder opgezweept. Hij heeft ook de polonaise aangevoerd, onder begeleiding van Ragazzi en DJ Geofietsia. Het was een heel gezellige avond, waarbij de nieuwe prins als laatste op de dansvloer te vinden was toen de rookmachine aanging. Kortom, onder leiding van deze nieuwe hoogheid is een fantastisch carnaval bij de Rampetampers weer verzekerd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.