Terug naar Programma 2014/2015

Prinsbekendmakingen voor 2015 op 1 november 2014

Op 1 november 2014 zullen de jeugdprins en de prins voor 2015 worden bekend gemaakt.  Wie zal dit seizoen de scepter(s) gaan zwaaien, wel laat u verrassen en kom op 1 november naar onze residentie.

Jeugdprins Werner d'n Urste zal rond de klok van 19.15 nog een laatste keer voorgaan in een geweldige polonaise om daarna de attributen behorend bij het Prinsschap in te leveren. Ook de Vorst en Ceremoniemeester zullen hun attributen inleveren en de leden van de jeugdraad zullen hun cape en steek inleveren. Vervolgens zal zo rond de klok van 19.30 de nieuw Prins, Vorst en Ceremoniemeester worden bekend gemaakt.

Om 20.30 uur wordt het feestgedruis voortgezet door de groten en zal Prins Ruurd Jan d'n Urste nog even laten zien wat nu echt carnaval is. Na ontvangst van de gastverenigingen zal ook hij nog eenmaal voorgaan in de polonaise, om vervolgens de artikelen behorend bij zijn prinselijke waardigheid bij de vice-voorzitter in te leveren. Dit alles onder de klanken van "de durbloazers". Vervolgens zal dan de nieuwe prins van Dierdonk aan de aanwezigen worden gepresenteerd.